Dekoracija doma: 10 ugodnih in DIY idej

Dekoracija doma ni mačji kašelj! Vsi radi živimo v lepo urejenem prostoru, vendar stroški zlasti v današnjem času hitro dosežejo astronomske vsote. Dobra novica je, da ne potrebujete zajetnega proračuna, da svoj dom osvežite in spremenite v prijetno in elegantno zatočišče. S ščepcem ustvarjalnosti in motivacijo v duhu “naredi sam” lahko z minimalnim finančnim vložkom dosežete osupljive rezultate. V prispevku vam bomo predstavili 10 denarnici prijaznih idej, ki vas bodo navdihnile in motivirale, da stvari dobesedno vzamete v svoje roke.

Dve osebi načrtujeta prenovo doma - na mizi so slike, tekstil in načrti.

1. Pohištvo osvežite z novo barvo

Staremu pohištvu vdahnite novo življenje tako, da ga pobarvate. Ne glede na to, ali gre za obrabljeno kavno mizico ali utrujeno komodo, svež nanos barve lahko popolnoma spremeni videz vsakega kosa. Eksperimentirajte z različnimi barvami, da se bodo ujemale z vašim stilom.

2. Trajnostna dekoracija doma

Sprostite DIY navdušenca, ki se nahaja v vas z obnovo rabljenih kosov pohištva. Skrite zaklade poiščite na bolšjemu trgu ali garažnih razprodajah in jih nato prenovite čisto po svojem okusu. Pobrusite in obnovite starinsko kavno mizico ali pa staro leseno lestev spremenite v elegantno knjižno polico. Svojemu domu boste na ta način dali rustikalen in unikaten čar s svojim lastnim pečatom. Poleg tega je to okolju prijazen način preurejanja doma.

Ženska barva bel stol na rumeno barvo.

3. Preoblecite okrasne blazine

Nove prevleke na okrasnih blazina lahko prostoru dajo popolnoma nov izgled. Prevleke lahko sešijete sami ali pa prebrskate med bogato ponudbo na spletu ali v trgovinah. S kombiniranjem različnih vzorcev in tekstur lahko v trenutku osvežite dnevno sobo.

4. Stenske dekoracije iz tekstila

Steno poživite z ročno izdelano dekoracijo iz blaga. Izberite vzorce, barve in materiale s katerimi boste lahko izrazili svoj stil. Lotite se lahko ustvarjanje velikih tapiserij ali manjših umetnin. Vključite elemente kot so vezenine in resice za večji vizualni učinek. Ta dekoracija ni le cenovno ugodna, ampak je tudi odličen način za personalizacijo vašega prostora in vnos prijetnega, boemskega vzdušja.

Stenska dekoracija iz petih pletenih dekoracij.

5. Izkoristite kozarce za vlaganje

Iz kozarcev za vlaganje lahko ustvarite čudovito svetlobno dekoracijo. Iz njih lahko naredite viseče luči za kuhinjo, rustikalni lestenec za jedilnico, ambientalno osvetlitev balkona – opcij je neskončno in samo domišljija je meja.

6. Dekoracija doma s stenskimi nalepkami

Svoje stene preobrazite s stenskimi nalepkami. Ker je nalepke zelo enostavno namestiti, je to odličen način za hitro dodajanje različnih barv, vzorcev in motivov v katero koli sobo. Poleg tega jih je preprosto odstraniti in zamenjati z nečim drugim.

Stenski nalepki taščice in liščka nad lesenim okvirjem.

7. Senčnik za svetilko prilagodite po svoje

Uporabite lahko različne materiale, barve in tehnike ter tako svetilko spremenite v edinstven dekorativni element. Ne glede na to, ali jo želite uskladiti z barvno shemo sobe ali ustvariti čudovit unikaten kos, boste s tem domači razsvetljavi vdihnili karakter, ki izstopa.

8. Ponovna uporaba lesenih zabojev

Leseni zaboji so neverjetno vsestranski. Zložite jih enega na drugega in ustvarite knjižne police, uporabite jih za shranjevanje ali pa jih spremenite v klubsko mizico. Pogosto jih lahko najdete po nizki ceni ali celo brezplačno.

Sveče in sobna rastlina v belem lesenem zaboju.

9. Ustvarite foto steno

Naj vaši najljubši spomini dobijo mesto, ki si ga zaslužijo. Fotografije natisnite, uporabite različne okvirje in jih domiselno razporedite po steni. Ta osebni dotik bo vašemu domu dal občutek topline in gostoljubja.

10. Dekoracija doma z elementi narave

Iz vej, storžev, školjk lahko ustvarite čudovite dekorativne aranžmaje. Za piko na i dodajte še sobne rastline, ki bodo poskrbele za več zelenja in poživile vaš dom.

Posušene pomaranče in šopek vejic na tekstilni podlagi.

Ne pozabite, dekoracija doma in različni »naredi sam« projekti naj ostanejo zabavni in čas, ko lahko pustite svoji ustvarjalnosti, da zasije. Zavihajte rokave in začnite spreminjati prostore v prijetno domovanje, o katerem ste vedno sanjali.

Potrebujete pomoč? Pošljite nam svoje vprašanjeX

    Pošljite nam svoje vprašanje in na vaš email vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.
    Za vprašanja nam lahko tudi pišite na Facebook.